Cum se pastreaza o haina de blana vara

Cadoul ideal de Valentine`s Day, Cum se pastreaza o haina de blana vara

Cum se pastreaza o haina de blana vara

Hainele de blana au devenit un accesoriu indispensabil in garderoba unui numar din ce in ce mai mare de persoane, lucru ce se datoreaza in principal faptului ca, pe langa confortul termic pe care il ofera utilizatorilor, adauga o nota de rafinament si eleganta celui sau celei ce o va purta.

De cele mai multe ori, aceastea se pregatesc primavara pentru sezonul cald, fiind necesar sa fie depozitate corespunzator pentru a le putea folosi din nou odata ce temperaturile vor incepe sa scada. Multe persoane neglijeaza acest pas important, lucru ce va duce la deteriorare, atat din punct de vedere al aspectului, cat si al structurii, de aceea va fi esential sa tii cont de urmatorii 4 pasi pentru a te asigura ca haina de blana va fi pastrata in cele mai bune conditii atunci cand nu este utilizata:

Spatiul de depozitare

Depozitarea adecvata este esentiala pentru a mentine calitatea hainei de blana in timpul verii. Evita sa agati haina de blana intr-un dulap obisnuit deoarece poate fi supusa unui nivel inalt de caldura, umiditate sau chiar in bataia directa a razelor de soare, ceea ce poate face ca blana sa se usuce si sa-si piarda stralucirea. Va fi esential sa alegi o camera cat mai racoroasa, cu un grad cat mai scazut de umiditate pentru a o mentine intr-un mod corespunzator.

Curata haina de blana inainte de depozitare

Inainte de a pune haina de blana deoparte, asigura-te ca este curatata profesional de catre un specialist pentru a indeparta murdaria, uleiurile si mirosurile care ar putea atrage daunatori si ar putea-o deteriora in timp.

Aeristeste-o

Ocazional in timpul verii, scoate haina de blana de la hibernare si ofera-i putin aer proaspat. Evita sa o expui la lumina directa a soarelui sau la caldura extrema, insa o camera bine ventilata poate ajuta la prevenirea acumularii de mirosuri, de mucegai si umezeala, lucruri ce o pot degrada intr-un mod iremediabil.

Pastreaz-o departe de molii si daunatori

Moliile si alti daunatori sunt unele dintre cele mai mari amenintari la adresa hainelor de blana in timpul verii. Pentru a evita astfel de neplaceri, va fi necesar sa folosesti in zona de depozitare substante naturale impotriva insectelor cum ar fi chipsuri de cedru sau buchetele/ pliculete de lavanda. De asemenea, verifica periodic haina de blana pentru orice semne de infestare si ia masuri imediat daca detectezi orice problema.

O haina de blana este o piesa vestimentara valoroasa care necesita o ingrijire speciala mai ales in lunile de vara atunci cand temperaturile cresc. Urmand aceste sfaturi, vei fi asigurat/ a ca imbracamintea va ramane intr-o stare excelenta si te vei putea bucura de o haina eleganta multe ierni de acum inainte.

Lasă un răspuns