Cum sa nu porti o haina de blana

purtarea hainelor de blana

3 greseli frecvete in purtarea hainelor de blana. Tu le faci?

Blanurile naturale sunt investitii importante pentru orice dressing, iar pentru asta este critic sa stii cum sa le intretii, ce sa faci si ce sa NU faci pentru a le prelungi cat mai mult durata de utilizare. Daca tot ai facut un efort si ti-ai cumparat o haina de blana de cea mai buna calitate, merita sa ai grija de ea, mai ales ca te poate servi ani la randul, te poate ajuta sa ai instant o aparitia eleganta si selecta.

Iata cateva greseli frecvente care pot duce la deteriorarea blanurilor.

  1. Purtarea gentilor cu bretele din lant.

Atunci cand ai imbracat o haina de blana, evita sa o accesorizezi cu o geanta de umar grea sau cu lant. In caz contrar, aceasta va presa destul de tare zona de la umar, iar acolo haina risca sa se destrame. Pielea se poate perfora usor, iar blana poate fi afectata si ea.

  1. Purtarea accesoriilor pe haina de blana.

De exemplu, nu ar trebui sa prinzi niciodata o brosa sau un martisor cu ac pe haina de blana si pielea pentru ca materialele se vor deteriora si nu vor mai putea reveni la forma lor initiala.

De asemenea, daca porti cercei metalici lungi sau un lcolier supradimensionat, ar trebui sa ai grija ca acestea sa nu se agate in haina de blana, mai ales daca ai un model cu guler pufos deosebit. Acelasi lucru este valabil si pentru purtarea bratarilor metalice care se pot agata de manecile pufoase ale unei haine de blana.

  1. Folosirea fixativului de par sau a uleiului de corp.

Ideea este simpla: cand porti o haina de blana, trebuie sa ai grija ca aceasta sa nu intre in contact cu uleiurile de pe corp si nici cu alte produse care contin alcool, cum este fixativul. Este o greseala uriasa ca fii imbracata cu o haina de blana si sa mai aplici putin fixativ inainte sa iesi pe usa. Fixativul de par poate ajunge si pe firele de blana.

Daca totusi, ai aplicat fond de ten pana aproape de baza gatului, ai un machiaj mai dens sau ulei de corp aplicat pe piele, incearca sa porti o esartfa la gat pentru a evita contactul direct dintre blana si aceste produse care pot pata sau care se pot impregna in firele de blana.

Tine cont de aceste sfaturi, evita greselile si cu siguranta vei putea sa te bucuri de haina ta de blana o perioada mai lunga de timp.

Lasă un răspuns