Haina de blana in extra-sezon – intretinere

Haina de blana in extrasezon asezare

Cum sa ai grija de haina de blana in extrasezon?

Vine vara, iar daca ai o haina de blana, deja ai inceput sa renunti la ea, pentru ca soarele isi face tot mai mult si intens aparitia. Iti aratam in acest articol cum este mai bine sa depozitezi hainele de blana in extra-sezon, pentru ca ele sa-si pastreze integritatea si sa ramana la fel de frumoase an de an.

Exista cativa pasi esentiali de care trebuie sa tii cont atunci cand pui deoparte haina de blana in sezonul cald. Iata cateva sfaturi importante.

1.Depoziteaza haina de blana intr-un dulap, la temperatura rece si la intuneric

Alegerea locului pentru depozitare este vitala atunci cand pui temporar deoparte haina de blana in timpul sezonului cald. Cel mai bine este sa eviti locurile calde, umede si inghesuite (nici sa nu te gandesti la garaj sau subsol). In schimb, poti dpeozita haina de blana intr-un dulap spatios pe un hol sau in dressing, intr-un loc mai intunecat, acolo unde nu bate lumina directa a soarelui.

Haina de blana in extrasezon

  1. Foloseste un umeras potrivit

Aseaza haina de blana pe un umeras pentru ca aceasta sa-si pastreze frumusetea si integritatea pentru cateva luni, timp in care nu o vei mai folosi. Astfel, o sa-si pastreze forma foarte frumos si nu se va deteriora. Este recomandat sa folosesti umerase generoase, largi, care sa poata sa sustina asa cum trebuie greutatea hainei de blana.

Umeras pentru haine de blana

  1. Aseaza Haina de blana in extrasezon intr-un sac de imbracaminte, respirabil

Atentie: nu pune niciodata haina de blana intr-o punga de plastic, pentru ca aceasta va impiedica aerul sa ajunga la ea si astfel blana se va usca si se va deteriora.

In schimb, alege sacii aceia respirabili speciali creati pentru depozitarea hainelor. Acestia sunt foarte buni pentru depozitarea hainelor de blana in siguranta. Daca mergi la magazin si gasesti mai multi astfel de saci pentru depozitarea hainelor, asigura-te ca sunt potriviti pentru blanuri.

Atentie: acesti saci pentru imbracaminte nu sunt saci clasici in care sa indesi haina de blana. Practic, vei pune haina de blana de umeras, iar apoi vei imbraca haina de blana cu tot cu umeras in acest „sac” special creat pentru articole vestimentare. Acesti saci sunt astfel fabricati incat sa poti scoate partea superioara a umerasului pentru a agata umerasul pe o bara.

  1. Foloseste lavanda pentru a tine moliile la distanta

Tineti moliile si insectele periculoase la distanta de haina de blana prin folosirea plicurilor de lavanda in spatiul de depozitare. Evitati naftalina, pentru ca mirosul acesteia poate patrunde in haina de blana si este greu de scos.

Lavanda pentru hainele de blana

Tineti cont de aceste sfaturi si la toamna, cand veti dori sa scoateti haina de blana din dulap ca sa o purtati in sezonul rece, o veti gasi in stare impecabila.

One Reply to “Haina de blana in extra-sezon – intretinere”

Lasă un răspuns