Haine de blana calitative

Haine de blana calitative

De ce femeile sunt mai friguroase si au nevoie de o haine de blana calitative?

Sunt unele persoane care simt frigul mai crunt comparativ cu altele. Exista cateva motive pentru care se intampla acest lucru.

Aproape toata lumea se plange de frig atunci cand mercurul scade in termometre. Dar, femeile simt uneori frigul chiar si toamna, primavara. Temperatura medie normala a corpului este de 36.6 grade Celsius, dar variatiile sunt frecvente cu diferente de pana la 0.5 grade Celsius. Temperatura corpului variaza pe parcursul unei zile, iar diferite parti ale corpului nostru pot avea temperaturi diferite.

Barbatii si femeile emit cantitati diferite de caldura pentru a-si mentine caldura corpului. Barbatii au o rata metabolica bazala medie mai mare in repaus datorita masei musculare mai mari. Asta inseamna ca barbatii creaza in mod natural cantitati mai mari de caldura pentru a-si mentine o temperatura inalta a corpului.

In mod similar, straturile de grasime, concepute pentru a izola si mentine caldura corpului, sunt distribuite diferit la barbati si femei. Femeile au un strat de grasime aproape de doua ori mai gros sub piele la nivelul bratelor si picioarelor, astfel incat muschii se incalzesc mai greu. De aceea, multe femei se plang mai des de senzatia de frig.

Apoi, corpul femeilor trece printr-o schimbare ciclica a temperaturii, care este influentata de diversi hormoni. O serie de hormoni interactioneaza cu sistemul ce regleaza temperatura corpului. De exemplu, estrogenul creste vasodilatatia, ceea ce reduce temperatura corpului. In schimb, progesteronul face ca organismul sa se simta mai cald.

Desi nivelurile ridicate de testosteron la barbati nu par sa schimbe temperatura corpului, ele pot face ca barbatii sa simta mai putin frigul prin destabilizarea unuia dintre receptorii care detecteaza frigul.

In plus, anumite afectiuni intalnite mai des in randul femeilor (cum este hipotiroidismul) fac ca acestea sa simta frigul mai mult decat barbatii.

Multi barbati se intreaba de ce partenerele lor de viata sunt atat de friguroase, dar iata ca exista rationamente stiintifice care stau la baza acestui fapt. Oricum, pentru mai mult confort si mai multa caldura in timpul sezonului rece, recomandam hainele de blana pentru femei. Aceste haine sunt net superioare altor geci, paltoane sau haine din materiale textile sau sintetice. Tin cu adevarat cald, fara sa fie nevoie sa te imbraci excesiv pe dedesubt.

Orice femeie (mai ales una care se plange des de frig) ar trebui sa aiba in garderoba sa cel putin o haina de blana foarte calduroasa, rezistenta si eleganta. Vino in magazin sa alegi haine de blana calitative.

One Reply to “Haine de blana calitative”

Lasă un răspuns